С последни сили -
гладна и настръхнала,
изнемощяла,
просеща мечта
отваря шепи-спомени
и моли се -
на вярата
за златната пара...
Подритва я страхът
с нозе-съмненя
и плюе в нея
гордата съдба...
Само надеждата
джобовете изпразва си
и дава й
последната пара...
© Веселка Стойнева All rights reserved.