Не мога да понеса твойто щастие.
И не съм готова днеска за признания.
Нямам сили да ти дам последно причастие,
запази греховете си всички в тайна.
Не мога днес да съм щастлива,
не искам и престорено да се усмихвам,
когато нещо в мене си отива,
а аз насилена от тебе стихвам...
Не се разкайвай днес на мойте колене,
не моли за ръцете ми нежни,
да прощават всички огледални грехове,
на дните ти изживени, безметежни.
Не искай и да съм красива днеска,
не ми подавай чантичката с грим.
Аз съм просто нелепа гротеска,
на изрисувания некадърно мим.