Аз молех се за мъничко мълчание.
За уши, които да ме слушат.
За мечти и малко повествование
и някой, в който нощем да се сгуша.
Аз молех те да вземеш под внимание
поне веднъж тази наша връзка.
И имах едно единствено желание
да удържиш на думата си мъжка.
Не се замисли- остави ме самичка,
за да се чувствам отхвърлена и заличена.
И сама да свивам гнездо като птичка,
която от своето семейство е унизена.
Сега си тръгвам, но вече е късно.
Боли те, че така се промених.
Сега майка ти ми кърши пръсти
и чак сега се питаш:"Къде сгреших?".
Но няма я вече твоята изгора.
Догаря с цигарата и с пепелта.
Върви сега и пий от извора
горчилката, която сам си ти наля.
© Нора Флорова All rights reserved.