Накъде води този път?
Примигва ми фенера ...
До тук ли е или и отвъд?
Защо е мрачно и студено?
Не съм на кон. В тунел съм,
засипан от хиляди въпроси -
за тях, за теб, за мен,
за онези, които шляпат боси -
къде е прекрасния ни ден,
който обещаваше ни Господ,
когато още бяхме си деца
и цветно мижахме в калейдоскопа?
Вдигам фенера нависоко,
трябва да изляза от тунела -
след него е посоката,
която трябва да поема ...
Но с въпросите дали ще смогна ...?
© Валентин Василев All rights reserved.