Обичам есента. Тя е различна,
променлива и с много неизвестни.
За някои е може би безлична,
ала за нея има много песни.
За мене е вълшебница чудата,
която се променя многократно -
ту пъпли като призрак над полята
или пък цяла се облича в златно.
Понякога се крие сред мъглите,
а после с дъждовете разговаря.
Започне ли косите да разплита,
приготвяйте си билкови отвари.
След летните сияйни фойерверки,
облечена в пастелната си дреха,
в градината на дървената пейка
посрещам есента като утеха.
© Nina Sarieva All rights reserved.
The work is a contestant:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »