Посветено на медицинските сестри в Либия
Напуснаха страната своя
да дирят по-хубав живот.
Сестрите, пет българки наши,
пропаднаха в трапа дълбок.
Осем години нещастни,
изпълнени със страх и тъга…
Превърнати бяха на жертви
от тази злочеста съдба.
Милост, Боже!Спаси ги!
Молим те -твойте деца-
нека да грейнат усмивки
на техните сиви лица.
* * *
Не сте сами, България е с вас!
Не сте сами, ще ви върнем при нас!
© Яна All rights reserved.
към инициативата и подкрепата.
Молитвата, Надеждата и Вярата ми са за тях.
Поздрав за стиха.