На Живко
И ако зададете си въпрос
защо сълза в очите му проблясва,
спомнете си за обущаря бос,
спомнете си и кривналата маска
на клоуна, оставащ насаме...
За ехото на стаята му празна...
Една сълза може да побере
и цял един живот... И да разказва...
Да изживееш с нея всеки миг,
да ù отнемеш страшните кошмари,
да те събуди в тъмното със вик...
И със сълза... която ще опари
очите ти от въглени по-страшно!...
Но ти за болката ще ù простиш,
защото... е сълзата на приятел,
чиято мъка в този миг цериш...
... И щом пресъхне мокрото в очите
и всеки тъжен спомен е изпратен -
в молитва няма ще благодарите,
че имате до себе си приятел!...
Павлина Соколова
© Павлина Соколова All rights reserved.
А... за промяната "възможно е да побере"... аз все пак си го оставям така. Така казва сърцето