Поточе
Поточе бистро и звънливо
по камъчета дяла своя път,
да можеше да каже, че, щастливо,
намерило е горски кът.
Поточе пенливо и красиво
обагря малка долинка,
през деня - игриво,
вечер ромони във тишина.
Поточе с чистичка водица
прераства във река,
надолу по скалите слиза
и напоява житните нивя.
© Триб Трибс All rights reserved.