Потъвам във блатото мръсно
и няма от мене следа.
За въздуха вече е късно-
разпъна ме той на греда.
Към дъното аз се насочвам
и всичко във мене умря.
И вместо върха да посочвам,
духът ми на дъно опря.
И тук е мътилката гъста,
и тук е умишлен батак.
Уби ме измама чевръста
във този държавен бардак.
© Никола Апостолов All rights reserved.