Вятърът се изхлузи покрай вира -
катурна сухите дънери,
разсея врабците и наведе глава,
за да разкаже смешки на избуялата
ливада.
Сетне пое въздух, размаха раменете
на вятърната мелница
и се скри зад завоя
на прашния път.
Южняк, ама хала...
© Янко All rights reserved.