Не вярвай, че летиш. Защото полетът
дула жестоки в себе си насочва.
Красимир Обретенов
Повярвай ми, че можеш да летиш!
Без чифт криле, без самолет, ракета…
Но трябва всеки идол и фетиш
да разрушиш в ума си и в сърцето.
Не слушай как отдолу викат "Браво!"
Ни онзи звън на златните монети.
Тогава ще се целят в теб напразно
насочени дула и пистолети.
Не се страхувай! Просто полетѝ!
Противно на физичните закони.
"Но как?" – скептично се усмихваш ти.
"С летящ килим?... На конче вихрогонче?..."
О, не, човеко, сам ще полетиш!
Не слагай на летежа си ограда.
Съмняваш ли се в мен и в моя стих,
попитай Него, Който ни създаде!
Албена Димитрова
14. 2. 2023.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.
Здрав и вдъхновен бъди!