Такава топла зима е без дим.
Зениците в очакване се свиват.
Не слагай светлината на везни
с измамния предел за поносимост!
Сега не помня можех ли без теб.
От толкова отдавна те сънувам.
До втръсване танцувам с ветрове.
Сама си правя земетръс и буря.
Подреждам невъзможните неща.
Снежинките глухарчени са птици.
Декември е с отрязана коса,
но нямаме усещане за липса.
Очите нямат чувство за вина
и в нямото си кино ни побират.
Познавам те и знам, че ме позна.
Сега и студовете атрофират.