ПРАСЕТО
Един Човек
се прибираше смазан
след дванадесетчасова смяна.
Видя изгладняло прасе
край казана
и подхвърли му хляб недояден.
Някакъв тип
се прибираше весел
след пиянски гуляй до зори.
Ухилен, промъкна се тих зад прасето
и яростен шут му заби.
Един Човек
с чувалче и пръчка
разрови казана доволен.
Видя, че прасето и то там се ръчка
и го остави да хапне на воля.
Едно прасе
се търкаляше смешно
по калния път към дома
на четири крака, в човешки одежди,
с изпита по кръчми душа...
Кирил ПАЛАЧОРОВ, 24.06.2010, Бургас
© Кирил Ганчев All rights reserved.