Прашинка ако не дадеш
Каквото от живота да крадеш
Ще си останеш все измъчен
Дори с финеса си изтънчен
Като опитен жътвар...
На жертвеника всяка твар
Поставяш без пощада
Който иска нека страда
От себе си частица дай
Душата си отдай
А не на дявола продай
Къде си се запътил знай
Дори света да се сбере
Душата ти не може опере
Прашинка ако не дадеш
Живота изживял си в скреж
© Любомир Деничин All rights reserved.