Oct 2, 2024, 6:32 PM

Право пред теб 

  Poetry
82 0 0

Право пред теб

 

Решението е „право пред теб“,

Пред очите твои, наши, често

Се намира то, работа, която не

Искаме да свършим. Или,

Която - маловажна сега ни

Се струва. Но оттук да се

Започне „пътешествието“

На деня, или момента,

Може – трябва - все пак.

 

Пътят на човека е понятие

Велико, но пътеката на тоз

Момент, сега, често може

Да не е известна. Погледнѝ

Тогава най-напред – пред

Себе си, после малко встрани,

Или наоколо, - решението очите

Ще подскажат, заеми се

Незабавно с изпълнение.

Ще видиш, после,

В края на деня, че това-и там

Решението било е. Мисли.

Мисленето е поглед вътрешен,

И в мисълта също да се

Гледа трябва – светлина е тя.

 

Да се гледа, обаче през деня

Само в мисълта – не си струва

Много, защото слънцето е

Разум велик, то е учител,

Указател – светлината чрез.

Слава на Слънцето дневно,

Великия Хорс, и слава на

Мисълта наша – те ще ни

Намерят наш‘та пътека сега,

Скромна. Решението – вход и

Изход, те ще ни дадат. Пред себе

Си, право пред тебе, първо погледѝ,

Предлага Лесничея тук.

 

Слава на Велес ! И на човека,

Който добре гледа, мисли,

Търси и намира.

 

Ура

 

Лесничея

 

 

© Леснич Велесов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??