Виждам те – пиеш. Преглъщаш. Претръпваш.
На болка, на сила, на огън – гориш…
Малко по малко се празни. Бутилката. Чашата. Ти…
Празен на мисли, на глас и на воля…
Душата ти препуска през мене. Боли. Кърви. Изтича.
Празнина е във тебе. Пред тебе. Отвътре си кух…
Алкохолът донася ти спомен далечен.
Не, не чашата… душата ти е празна.
© Михаела All rights reserved.