Автор: Генка Богданова
Хей, отваряйте вратите,
идват празници честити!
Със сурвачка във ръката,
Новата е пред вратата.
Родината таз година
да цъфти като градина!
Българските плодни ниви
злато да са изкласили!
Като птиците крилати,
всички българи сърцати,
от чужбина да се връщат,
в запустели родни къщи,
Отворете си душите
за любов и за мечтите!
Грижите си забравим,
Ро`дината да прославим!
© Генка Богданова All rights reserved.
"Като птиците крилати,
всички българи сърцати,
от чужбина да се връщат,
в запустели родни къщи..."