Dec 25, 2015, 4:49 PM

Празничен дух 

  Poetry
459 0 2

Декември като филм се подреди

след цялата годишна вакханалия.

Надежди, още чакащи мечти,

трептят като свещички за България.


Усещане за нежни чудеса,

във въздуха вибрират като песни.

Коледа пристига със шейна

по пътища безснежни и нелесни.


И лошите превръщат се в добри,

за да подклаждат коледна магия.

Вярата пробудено пламти,

безверието в дън земя се крие.


Усмивките по детските лица,

от слънцето са пъти по-горещи.

Във всеки дом е грейнала елха.

Във всеки дом, вълшебство се усеща.


По улиците блясък, светлини

и чувства пърхат като пеперуди.

Празник идва и това личи.

Проблемите са временни заблуди.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Весели празници, Вальо!
    Бъди и остани си все такъв - неподвластен на живота в Лондон и коректив на всичко пошло в живота ни тук, у нас в България!
    Много здраве и късмет, повече радост и усмивки на лицата ни да има през Новата 2016г.!
  • Честито Рождество и щастлива Нова година!
Random works
: ??:??