Навън е валяло дъжд,
а аз не съм убивала
охлюви със стъпки,
нито хора с мълчание,
нито себе си
(понеже е празник).
В моите улици,
вътре в мен
безразлично
пълзи отчаяние.
Но аз съм вълна -
заливам го и го давя,
самотното мъртво вълнение
в мен
се обажда
със крясък на чайка...
© Ивона Иванова All rights reserved.