Мъничка калинка
на лист от латинка,
в утринна росица
измила косица,
сложила ù джувка.
С лачени обувки,
с червено елече –
ех, че буболече!
Съзрял я скакалец,
дългокрак хубавец.
Пратил свойта майка
със цветец от лайка,
с подарък в шушулка –
иска я за булка.
И тогаз в гората
почна веселбата!
Три дни пили, яли
и хорце играли
с цялата дружинка
Скокльо и Калинка!
© Мария All rights reserved.
"Мъничка калинка
на лист от латинка,
в утринна росица
измила косица,
сложила ù джувка.
С лачени обувки,
с червено елече –
ех, че буболече"
.......................................
Красиво подредени, оригинални, много образни,
талантливо сътворени, с прекрасни поетични
метафори, истински поетични бисерчета, са твоите
стихове, посветени на децата, мила Водолейче!
ПОЗДРАВИ! БЪДИ!