ПРАЗНИК В ГОРАТА
Там на горската поляна
във средата на гората,
животните веч се сбраха,
ще започват веселбата.
Тук са всички музиканти
и хористи, и солисти,
тука сбрани са таланти
с глас и инструменталисти.
Чуден Славей сладкопоен
с Чучулига са дуета,
от катерички във хор строен
песента им е подета.
Диригент е старий Щърко
с клюна трака такт им дава,
жабешкият хор наблизко
на песента им отпява.
Синигерчета отсреща
пък отпяват на скореца,
Щурчо с гъдулката праща
призиви до свойта чета.
Свирят: Меца със тубата,
Кума Лиса цигуларка,
Кумчо Вълчо със зурлата,
Зайо Байо с флейта малка.
Тъпани и барабани
и кларнети, и цимбали,
тука всички са отбрани
във оркестъра събрани.
Песните са все игриви,
весели и закачливи,
и изви се в миг хорцето,
чак продъни се небето.
Празникът бе много весел,
беше празник на гората,
с много радост, танци, с песен
тъй завърши веселбата.
© Анка Келешева All rights reserved.