Пред теб
Поклон пред тебе, Господи Христа,
към тебе аз молбата си отправям,
с надеждата и вярата да чуеш ти
безкрайните ми вопли и надежди.
В този труден и коварен свят,
когато брат на брата си е враг,
и глупостта и подлостта се ширят,
където никнат злобата и завистта.
И правим си живота все по-труден,
самите ний, от нашата си злоба,
с коварството си и с алчността,
и пропастта все по-дълбока става.
Останаха назад заветите ти вечни,
да бъдем всички като братя,
да се обичаме, разбираме, помагаме,
да подадем ръка на падналия духом.
Затуй към Теб отправям взор,
с молбата - Ти да ни помогнеш,
с голяма обич и със силна вяра,
с сърдечна благодарност и Поклон!
26.06.2006 година
© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА All rights reserved.