Бог
Дълъг път те още чака –
знаци сочат ти звездите,
силен дух не спира в мрака...
знае, сбъдват се мечтите!
Всеки грях е тежко бреме –
дава ти се за поука,
платиш ли дълга – след време –
щастието ще почука!
Щом отмине люта зима –
пак пристига пролет бяла,
твоята душа любима
за любов е закопняла!
Знойно лято – жито зрее,
златна есен – плодовита,
който здраво зърно сее,
той вкуса му ще опита!
Стига си стоял в тъмата –
време ти е да живееш...
Шанс ти дава свободата,
имай вяра ще успееш!
Сутрин слънце ли изгрее,
чуваш свирката на влака,
тих ветрец южняк повее,
светло утро теб те чака!
По-далече от тъгата –
тя сърцето изтощава,
слизай често сред цветята –
красотата подмладява!
Миналото е далече,
спомняй радостите в брака,
всеки дух добър е вечен...
светло бъдеще го чака.
(Следва)
("Влюбените птици летят по две")
© Иванъ Митовъ All rights reserved.