Сега въря през долината на канцерогенните черва
към задната врата на съня.
Смъртта е засищане,
а Животът е глад.
Керванът на стрелките се отдалечава,
пресъхва времето,
плъхове последни бягат от камбаните пробити.
Ангели изпиват своята тревожност
и замезват със духовно недохранване.
Кръчмарят не приема сълзи за разплащане,
нито монети от продажбата на плащеници.
В дискоса ми от илюзии подрънква ресто -
восък от неродените...
* кахексия - крайна степен на изтощение на организма, рязко измършавяване, наблюдавано при тежки хронични заболявания, особено злокачествени тумори
© Милко Христов All rights reserved.