Jan 25, 2007, 3:53 PM

Прегърни ме! 

  Poetry
779 0 13
Да те изпея ли или да те изплача?
Дали си обич или си тъга?
Откривам в теб пътеката и знаците
и тръгвам бавно в твоята следа...

Издигам се със мъка към върха
с едничка мисъл - да те видя ясно
и спускам се по- буйна от река -
дано не са усилия напразни.

Успях ли да се слея на мига,
да стана светъл лъч в деня ти, мрачния?
За теб да съм усмивка и сълза,
и извор чист и тръпка на очакване...?

И колко още пътища пред теб
неравни ще се спъват и ще падат,
а хоризонтът все ще е далечен...
Но аз за теб ще бъда ключ към вярата.

Ще сипвам още искри във очите ти.
Да се огледам само позволи ми
и в тях да прочета, че ме обичаш.
И нищо, че го зная... Прегърни ме!...

© Йорданка Гецова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??