Обичам те, родино,
ти си роза в бял цвят.
И всичко твое ми е свидно,
ти си най-прекрасна в цял свят.
Обичам те, че си майка на герои,
що срещу тирани са се били.
Те са все любимци мои
и на всеки патриот са мили.
© Георги All rights reserved.