Декември с мириса на самота
и на пречистване душевно.
Без теб свободна, но сама,
отшелничество, но лечебно.
В чужд град, на петия етаж,
в квартирата и стаята във бяло,
събирам мисли, вяра и кураж,
за да започна всичко отначало.
Тук се събуждам преродена,
с кафе, гарнирано с надежда.
И преоткривам цялата Вселена,
дето през прозореца ми се процежда...
© Аз All rights reserved.