ПРЕСЕЧНА ТОЧКА
По остриетата на риска
жонглираме без капка страх!...
И че душата ми те иска -
тъй неусетно осъзнах!...
В кои животи изживeни
обвързани сме - ти и аз?
В чия ли памет диво стене
страстта, останала без глас?...
Не знаем отговори точни,
но тлеят спомени у нас...
Ще си останем непорочни,
макар и в сетната си страст!...
Пресечна точка ли сме двама -
от карма, спала векове?...
Дори това да е измама -
поделяме си я на две...
Пресечна точка от разпятие,
сияние околовръст...
Две линии - Отвъд изпратени,
пресечени във тежък кръст...
Но лумне ли любов кармична,
спасението е Любов!...
В телата ни тя плахо срича,
но за душите ни е зов!...
Ванилин ГАВРАИЛОВ
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.