По вдъхновение от
прекрасното произведение на Елица Ангелова:
ВСЕ ТАКА
„… Все така ще се повтаря
в своя кръговрат.
Няма да го стигне старост
Лято – слънчев свят…”
Автор - voda (Елица Ангелова)
*
Кръговрат
(ПРЕСПИ СНЯГ В КОСИТЕ)
(редактирано от Литатру – 17 август 2020)
Автор – Величка Богданова – Литатру
Идва, идва бяла пролет
и душите ни цъфтят.
Птици тичат в буен полет
и започват да гнездят…
Сбогом, сбогом, бяло лято,
сбогом! Махаме с цветя.
С тебе хуква птиче ято.
В нас се втурва горестта.
Идва, идва тъжна есен.
Плачат облаците пак…
Зимата ни пее песен
и ни кичи с китки - сняг.
Тъй сезоните се нижат:
цветни, бели… мили, зли…
и в косите ни нанизват
бели преспи сняг. Нали?!
*Литатру*
© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.
и имах нужда да си кажа с някого две добри слова.
Много ти благодаря, че пак се обади!
С обич!
П. п. Елица от месеци не е идвала тук.