Когато някой непознат сбърка и те плюне,
а ти с прегръдка грешката му покажеш,
той става ти приятел най-верен,
ризата си за теб е готов да свали даже.
Когато приятел - над теб бдял деня и нощя -
страхливо извърне очи и те излъже,
с писък се срутва в миг твойта душа...
Как вярата в него тогава да върнеш?...
Махваш с ръка и с усмивка прощаваш,
под мишница взимаш старото куфарче...
Тръгваш нататък, гарата отминаваш
последна, мярнала се като в тревата гущерче...
© Жанета All rights reserved.