Любов безспир жадуват устните,
за среща с тях поемат в утринта -
с целувка да събудят Слънцето
и да полеят с нежност зрънцето,
отворило очички за света.
В гърди тупти сърцето шеметно -
напук на другите. И суета
под миглите се крие. Пламенно
горят страните им - предесенно.
В дует - завинаги, запели песента.
Копнеят да е здрава връзката,
да гали Обич всички сетива,
да се будят с обич в прегръдките
и нежни да са им целувките,
превърнали във лято есента.
Успеят ли, са двама късметлиите -
през трудно минат ли, да му се насладят.
Че изпитът за тях е бил във стръмното
в живота им - от мигове, от трудното...
По пътя щом поемат, да вървят!
© Петя Кръстева All rights reserved.