Jan 4, 2016, 5:39 PM

През годините 

  Poetry
305 0 3

Виж, навънка вали,

студът пък рисува стъклата.

У дома е топло  - почти,

а капчукът е сгушен под стряхата.

Капят игличките на елхата,

не преживели годината.

Хороскопите не познаха,

татко преди тях си замина.

Но пък аз прекрачих и прага,

нищо, че спомени теглят

и не спирам към тях да посягам,

и крача напред все по-бегло.

Малка прашинка в съдбата,

следвам завоите остри

и на пътеките непознати

по неволята гост съм.

Все напред през годините

да вървя съм орисана,

след летата изпращаща зимите,

опитала и топъл хляб, и клисав.

Превърнала разделите във срещи

и срещите в раздели,

но неугасила в храма свещите,

запалени във моята неделя.

 

© Ани Монева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??