Танцуват капки дъжд
красив танц по лицето ти,
целуват очите ти,
стичат се по бузите,
топят се на устните,
мокрят тъмни кичури.
А вятърът съюзник става
и свири сякаш балада.
Гледайки пейзажа -
дъжда, вятъра и ти
в мен ревността говори.
Завиждам и на вятъра, и на дъжда
за милувките, за солените целувки,
които си откраднаха,
а ти дори не разбра.
© Таня Атанасова All rights reserved.