Пътища пребродени
и преброждани ще бъдат.
Птицата води ни -
насочва я кралицата Съдба.
И в пустинята на пясъка ще стъпим,
а край речица с вода ще се напоим,
ще чуем в гората на феите песни,
вървим ли към върховете чудесни.
А там - орли прелитат величествено,
зорко бдят над святата земя.
Там всичко е от Бога сътворено,
Слънцето, цветята и пъстрите поля.
Такъв е кръговратът на живота:
тръгва, движи се и стига до преврата,
отново кръгът се завърта,
но вече с истина една позната.
© Радина All rights reserved.