Nov 23, 2008, 12:53 PM

През сезоните 

  Poetry
708 0 16
 

 

Листа от есен в парка.

Приличат на отминали следи,

на отлетели срещи кратки

или предателства. Боли...

 

А пейките все още си говорят

за смях, целувки и любов.

Не виждам в тях разделите,

а само пътя. След тях е нов.

 

Снежинки, зима в парка.

Прозорците са скрили всичко.

До пейката проправена пъртина.

Птиците кълват трохички.

 

А после пролетта ще дойде.

Напук на сивото. Отново цветна.

Понесла в себе си едно небе.

Какво, че зимата била е тежка...

 

Зелено лято в парка.

На пейката момиче и момче -

прокрадната в очите сянка.

Смехът сега е в техните ръце.

 

 

© Ани Монева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??