Mar 11, 2009, 10:52 AM

Придошла... 

  Poetry
434 0 6

 

И когато понесе я буйна

пролетна вода,

придошла  от планински усои,

 Тя...

по реката се спусна  стремглаво.

Надолу.

Отстрани само стръмния бряг

й  напомня спомени прашни...

Ромон тих.

Хладни прегръдки.

Със  вятъра.

Бързеи, криволичещи -

завой след завоя...

Бистри, хладни води.

Полутинесто дъно...

Тук-там  заседнали дънери,

вкопчили жилави длани

в скалистия бряг - удавници?!

А в очите -

звезди

угасваха, жадни.

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??