Приготви се да минеш по пътя си
на неизвървяното търсено щастие.
Там ще бъдат всички,
събрани са
хора, мисли, любови, желания.
Ще бъдат широко усмихнати
и всяка мечта ще е сбъдната.
Всяка нова любов ще е истинска.
Но трябва да знаеш, че болката
след края му ще бъде неистова.
Затрупан от толкова щастие
не ще оцениш настоящето.
Повърви, помисли и огледай се.
Този път се минава единствено
извървиш ли го цял и до края му.
После връщане няма - наистина.
После чака те само утехата,
че минал си някъде, някога
и оставаш сам по пътеките
на предстоящите ти разочарования.
Затова върви и оглеждай се.
Стъпвай в ляво и дясно по преките,
където усмивки и радости няма ги,
за да може да хващаш моментите
на неизвървяното търсено щастие.
© Митко Донев All rights reserved.