Беше есен мрачна и дъждовна.
Септемврийски тъжен ден.
Ти дойде в живота ми със буря
и неканен връхлетя над мен.
Всичко беше сиво и мъгливо.
Дъжд и прах, и купища тъга.
Слънцето се скрило зад завеса,
не играе ролята една.
Ала после всичко заблестява -
музика, ефекти, светлина.
Сивото си тръгва, заминава
и превръща се в слънчева игра.
Беше есен - светла и щастлива.
Слънце, смях и купища цветя.
Аз във бална рокля - бяла.
Ти до мен държиш ме за ръка.
Тази есен толкова щастлива
беше тъжна и сама.
Но аз повярвах в светлината
и превърнах се в принцесата една.
Твоята принцеса в бална рокля
с цвете в своите коси.
Която много те обича,
а ти си принцът на нейните мечти.
© Петя All rights reserved.