Приказка една
(Стихотворение)
Искащи едни две очи,
блуждаещи някъде в
потънали, изгубени мечти.
Поредна вечност от една
неостаряла самота
и една душа, която се почувства
вехнеща.
Безмълвна е тишината,
душата няма вече желанието
да си позволи онзи изискан, приятен лукс-
да опише с казани думи
как потъна в премеждията
на спомени меланхолични от едно ,,приказно" време.
И времето,
ах, този не единствен виновник,
играеше не винаги зад кулисите на моя
момичешки живот.
Играеше драма-
там, на сцената, пред хората.
Абсурдът бе винаги комедия
за тях една,
ролите разнообразни,
но маските на лицата и костюмите по телата-
те винаги бяха едни и същи
и тъй не се меняха.
От всичко заболя-
болката неописуема:
особено когато някой в мен остави
мечти без чувственост във тях,
смях горчив и сладък за някои хора плач.
Ех, а, питам се- как, нима,
тъй както успяха да вземат много от мене,
как,за Бога, остана в мене една- емоционалността?
И в своята тъга,
която само аз си знам какво ми прави,
сядам да напиша приказка една-
с черното, а не със синьо мастило на химикала,
който държа.
Цигареният дим ме заслепява-
той взема,че прониква в очите ми плачливи,
оплакващи от парливия му допир.
Искащи едни две очи,
блуждаещи някъде в
потънали, изгубени мечти.
Поредна вечност от една
неостаряла самота
и една душа, която се почувства
вехнеща.
Тъй си сядам на стола в стаичката-
да напиша своя мила приказка една...
© Ралица Стоянова All rights reserved.
Две искащи очи,
блуждаят над изгубени мечти.
Поредна сляпа вечност,
с неостаряващата самота.
Една душа, която чувства, че увяхва... и т.н.