Приказка за топлата пита на едно момиче
Исках да опитам
от топлата пита,
която изплиташ
с твоите крехки
ръце,
когато съм гладен
и отчаян
скитник
останал без писък
в своето скръбно
сърце.
И защо ми се обади?
И защо не дойде?
За миг
си помислих
за младост
и светло небе.
Дете,
ти, което
се опитваш
да замесиш топла пита,
помисли ли
кому ще я дадеш?
Комуто и да е!
Но и аз ще си отчупя
залък.
© Ангел Веселинов All rights reserved.