Представи си приказна гора,
от кристал планински сътворена.
Светещи гирлянди тишина
свързват я с безкрайната Вселена.
Дънери от трепкащо сребро,
клонки от елмаз, листа - коприна,
цвете с изумрудено стебло,
сгушено сред билки и къпини.
Представи си пееща сърна,
бръмбар от рубин, прозрачна птица.
В замъка на трите езера
те очаква горската царица.
Изворите с бисерна вода
приказки на свой език разказват,
празнично усмихната луна
звездната си рокля ти показва.
Нежен валс разнася се в нощта,
славеи пригласят с трели чисти...
Няма я във твоя свят сега,
но пък можеш сам да я измислиш.
© Вики All rights reserved.