Приказно момиче
(на сестра ми)
В косите ти слънцето заплита златна мрежа,
по бузите ти ягоди оставили следи,
кожата ти като боров въздух е свежа,
звезден прах от очите ти струи.
Устните червени цъфнали рози са,
усмивката ярка небесна звезда,
по ресниците светят капки роса,
премигнеш ли, в миг се отронва сълза.
Красиво приказно момиче,
какво съдбата ти ще отреди?
Дали животът ще те заобича,
или ще се срещнеш със сто беди?
© Христина Димитрова All rights reserved.