умората пълзи
като стрелка
умира на излизане от мене
пробожда мускулите
със игла
пришива кокали във коленете
и заприличвам
шарен пиеро
на кукла от парцали
с мека шапка
проглежда в мен
с изцъклено око
човешкото
превърнало се в капка
© Павлина Гатева All rights reserved.