Имало едно време
един умен цар.
Искал синът му жена да вземе
и му казал:"Добрият път е труден.
За да вземеш ти жена -
трябва да спасиш в съседната страна
една принцеса прекрасна
от ламята зла, ужасна."
Взел принцът боздуган,
от змея бил подигран,
но без страх от участ зла
и твърд като скала
до него бързо се доближил
и с боздугана го убил.
В двореца той се върнал
и принцесата прегърнал.
Три дена пили
и се веселили,
а мъдрият му баща
казал му:
"За да разпериш крила -
върши добри дела.
Тук се крие добродетелта,
тъй ще се спаси света."
© Георги All rights reserved.
The work is a contestant:
"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »