Не предизвиква излишни истерии,
където и да се появи, какъвто и да излезе,
влиза в кръвта, в белите и червени кръвни телца,
на случващото се, на замълчаващото се.
По режисьорско изкуство посяга в живота,
по кратките примери прави плеяди.
Не обръща напразно отправната точка,
времето си има авансцена с актьори и публика,
служи за барометър със свой джебчийски живот.
Ще го разпознаят погрешно като доведен син,
като изгубена щерка или изпратен войник.
Човешкото обновява списък с идеи, мечта.
© Мария All rights reserved.
The work is a contestant: