Създал е Господ този свят
със помисли добри и честни.
За красота създал е цвят
и дал ни изрази словесни.
А от реброто на Адам
създал е Господ и жената.
От древността пък още знам
в нощта им светел със луната.
И там под светлата луна
Адам и Ева да си траят.
И този мъж, и таз жена
дори любов да не познаят.
Във Рая двамата сами
са се разхождали на голо.
Едяли са дори фурми
и са се движели на соло.
Но таз - коварната змия,
със ябълката си накрая
така им лошо завидя,
че Бог изгонил ги от Рая.
В яда си им размахал пръст:
проклел ги трима поотделно.
И всеки носи днеска кръст
от глупост правен самоделно.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Честит празник и на теб!Поздрави!!!