Dec 15, 2016, 7:57 PM

Приятел 

  Poetry » Phylosophy
644 0 2

Той е пес по рождение,

има си чест и характер,

той е  приятел, топка любов,

обича без да влага съмнение.

Имам приятел, той е човек,

скопен от чест, пълно недоразумение.

Обича себе си, никой друг.

За него аз съм лирическо отклонение.

Единият ближе, житейските рани,

но нали е куче, не отдавам значение

Другият грижливо със сол ги поръсва,

човек е мисля, без да влагам презрение.

Пес и човек, кой е приятелят?

Песа си искам, без грамче съмнение

той има душа, а този дето го викат човек

май е едно мутирало природно недоразумение.

 

 

 

© Дарина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??