...Приятелко моя...
(Посветено на най-добрата ми приятелка)
Приятелко моя, ела де те прегърна!
Кажи ми всичко, което изпитваш,
кажи ми всичко, което те изпълва,
кажи ми за щастието ти и болката!
Знаеш, че аз ще съм до тебе всякога,
когато имаш нужда и когато я нямаш...
Благодаря ти, че сподели с мен душата,
сега и аз ще ти разкажа за моите дихания...
Приятелко моя, думите и погледа, делата ти
не спират да ме утешават, да ми дават сили...!
Не си представиш как ме радват усмивките ти!
Затова, когато плачеш, аз ще те слушам - сълзите ти!
И както винаги ще ти се усмихна с вяра и недежди...
Приятелко моя, както в лошото, така и в доброто
ще съм до тебе, тъмнината ще изпратим, светлината
ще посрешнем и както винаги ще ликуваме в нея отново!
Приятелко моя, ти присъстваш в студовете и в топлините ми-
аз приемам твоите и най-много радваме се на щастието на другата...
И двете винаги - рамо до рамо ще плачем, ще се смеем и ще пеем,
защото това е да познаваш приятелката на душата и на живота!
© Лили Вълчева All rights reserved.