Приятелство, какво ли означава то?
Да бъдеш близък с някой, да споделяш,
да му помагаш във добро и зло
и всичко твое с него да разделяш.
И сблъскали се челно със живота,
ръка в ръка другарска да вплетем,
поели заедно оковите, хомота,
с приятелство в душите да умрем.
И нека ни насочва то, за да се борим,
както със смъртта - така и със живота,
и със другарска сила да съборим,
както оковите - тъй и хомота.
© Ева Добрева All rights reserved.