ПРИЯТЕЛСТВОТО
Приятелството истинско личи
не само във житейските ни нужди,
не само в откровените очи
на безметежна и щастлива дружба…
Приятелството истинско личи
най-вече във сърдечните ни драми –
когато чашата ни загорчи,
когато гърбом ни нанасят рани…
Едва след скъсаната нишка чак
аз вече знам дали си ми приятел,
дали и в мен не съществува знак,
че съм ти само мним доброжелател!
© Христина Радомирова All rights reserved.